Најновије

НОВИ ЗЛОЧИН ТЕРОРИСТА: Брутално погубили 26 цивила у Алепу!

Милитанти су у Алепу погубили 26 цивила, укључујући и девет тинејџера, када су они затражили да напусте кварт који су терористи контролисали, саопштио је руски генерал Игор Конашенков.

Рат у Алепу (Фото: Јутјуб)

Он је цитирао изјаве очевидаца који су напуштали град кроз хуманитарне коридоре.
- Ови људи су питали милитанте да пређу у други дистрикт града и напусте свој кварт. Према речима очевидаца, то је захтевало неколико стотина људи – рекао је Конашенков.
У Алепу је отворено неколико хуманитарних коридора у другој половини јула, како би се цивилима и терористима који желе да се предају омогућило да напусте град. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери су након тринаесточасовних преговора у Женеви 10. септембра успели да договоре пакет од пет докумената који би требао да донесе примирје у Сирију, као и да успостави почетак политичког процеса.
Документи подразумевају одвајање наоружане опозиције од терориста и успостављање заједничких руско-америчких ваздушних удара. Они такође дефинишу процедуру реаговања на кршења примирја и неке аспекте достављања хуманитарне помоћи коју очекују милиони људи.
Примирје је ступило на снагу 12. септембра у 19:00 по московском времену, док је 14. септембра продужено за још 48 сати на иницијативу Русије. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА