Најновије

ПОЧЕО ОБРТ НА ФИЛИПИНИМА: Дутертеове снаге напредују ка центру Маравија, убијено 35 терориста ИД! (ФОТО)

Филипинске оружане снаге полако враћају изгубљену територију града Маравија у којем се воде борбе, и напредују кроз западно предграђе ка центру града и луци који су засад још под контролом Исламске државе.

Филипински војници (фото: almasdarnews.com видео принтскрин)

Досад је најмање 35 побуњеника Исламске државе побијено. Међутим, око 80 припадника владиних трупа и девет цивила је убијено од уторка када су групе Абу Сајаф и Мауте, које су повезане са ИД, заузеле највећи део престонице покрајине Ланао. Напад на Марави, претежно муслимански град од 200.000 становника, довео је до жестоких борби током четири дана, уз активирање јуришних хеликоптера и специјалних снага.

А до 90 одсто становника Маравија побегло је због борби, а многи који су били заробљени или су одбили да напусте своје домове довеени су у тежи положај услед војних напада, саопштили су званичници.

Филипински борбени авиони су такође извели ракетни напад против милитаната у суботу, што је навело сељане да дижу беле заставе како би избегли да буду мета. Слике милитаната Исламске државе које су објављене путем агенције Амак, приказују њихово присуство дуж Маравија. Недавна заседа која се десила јужно од града где су снајперисти ИД повећали активност.  А Асадове трупе су надомак Маскане, последњег упоришта ИД у Алепу, терористима остају само два избора, читајте ОВДЕ.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Два Американца посетила су муслимански део Филипина, тако је то изгледало пре побуне
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА