Najnovije

POČEO OBRT NA FILIPINIMA: Duterteove snage napreduju ka centru Maravija, ubijeno 35 terorista ID! (FOTO)

Filipinske oružane snage polako vraćaju izgubljenu teritoriju grada Maravija u kojem se vode borbe, i napreduju kroz zapadno predgrađe ka centru grada i luci koji su zasad još pod kontrolom Islamske države.

Filipinski vojnici (foto: almasdarnews.com video printskrin)

Dosad je najmanje 35 pobunjenika Islamske države pobijeno. Međutim, oko 80 pripadnika vladinih trupa i devet civila je ubijeno od utorka kada su grupe Abu Sajaf i Maute, koje su povezane sa ID, zauzele najveći deo prestonice pokrajine Lanao. Napad na Maravi, pretežno muslimanski grad od 200.000 stanovnika, doveo je do žestokih borbi tokom četiri dana, uz aktiviranje jurišnih helikoptera i specijalnih snaga.

A do 90 odsto stanovnika Maravija pobeglo je zbog borbi, a mnogi koji su bili zarobljeni ili su odbili da napuste svoje domove doveeni su u teži položaj usled vojnih napada, saopštili su zvaničnici.

Filipinski borbeni avioni su takođe izveli raketni napad protiv militanata u subotu, što je navelo seljane da dižu bele zastave kako bi izbegli da budu meta. Slike militanata Islamske države koje su objavljene putem agencije Amak, prikazuju njihovo prisustvo duž Maravija. Nedavna zaseda koja se desila južno od grada gde su snajperisti ID povećali aktivnost.  A Asadove trupe su nadomak Maskane, poslednjeg uporišta ID u Alepu, teroristima ostaju samo dva izbora, čitajte OVDE.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dva Amerikanca posetila su muslimanski deo Filipina, tako je to izgledalo pre pobune
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA