Најновије

ФРКА УОЧИ ИЗБОРА: Почела кампања на КиМ, и већ инцидент у Грачаници!

У поноћ је на Косову и Метохији почела предизборна кампања за ванредне парламентарне изборе 11. јуна. Пред бирачима је 26 коалиција, партија и грађанских удружења.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Пред почетак кампање у Грачаници се догодио инцидент, када је полиција активистима Српске листе онемогућила лепљење плаката и постављање билборда.
Место које је Српска листа платила и резервисала за постављање свог билборда, заузела је Самостална либерална странка и то непосредно пре поноћи, када је почела изборна кампања.
Полиција није реаговала на то кршење правила, али је спречила активисте Српске листе да поставе свој билборд на истом месту.
Више десетина присталица Српске листе није одустајало од лепљења свог билборда све док им из полиције није достављена писана потврда о забрани. На лицу места било је и неколико десетина полицајаца.
Није помогло ни достављање документације и рачуна о плаћеном закупу места за билборд, да би полиција уз консулатције са тужиоцем, забранила свим странкама лепљење билборда на централним локацијама.
Уз писану одлуку из полиције о забрани истицања билборда, окупљени активисти Српске листе су се на крају повукли. Овај случај ће бити предат Централној изборној комисији.
Кандидат за посланика Српске листе Бранимир Стојановић изјавио је да полиција овим потезом одузела тој партији право на слободно политичко деловање и оглашавање, те да ће овај институционални притисак ојачати Српску листу да се бори за права српског народа на Косову и Метохији
Српска листа је почетак кампање најавила скупом у Лепосавићу. Тај скуп је вечерас у 19 часова у сали Дома културе, а на њему ће говорити кандидати за посланике Српске листе и представници локалне власти.
Скуп у Лепосавићу биће званични почетак кампање ове странке која је пријавила 20 кандидата за учешће на парламентарним изборима 11. јуна.
Међу кандидатима Српске листе има лекара, правника, економиста, као и посланика и министара из одлазећих састава скупштине и владе у Приштини.
Кампању ће представници Српске листе наставити наредних дана у другим, јужнијим српским срединама на Косову и Метохији.
И друге српске странке имаће своје скупове, али их још нису званично најавиле.
Срби имају загарантованих 10 места од 120 у скупштини у Приштини.
Прочитајте ОВДЕ и све детаље о Вучићевом ступању на дужност.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ко је све у коалицијама за изборе на Косову.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА