Најновије

САА НАПАДА СА ХЕЗБОЛАХОМ И ИРАНЦИМА: Пада источни Хомс, императив је град Арак! (МАПА)

Сиријска Арапска Војска (САА), заједно са Хезболахом и иранско-авганистанском паравојном организацијом Ливаа Ал-Фатемијун, начинила је значајан напредак ка области Деир Ез Зору, у суботу, након што су покренули снажан напад дуж аутопута Палмира-Деир Ез Зор.

Борбе за Деир Ез Зор (фото: Јутјуб принтскрин)

Предвођени 5. корпусом, Сиријска арапска војска и њихови савезници успели су да ослободе неколико тачака дуж Палмира-Деир Ез Зор аутопута, чиме су стигли на мање од шест километара од кључног града "Арак у источном Хомсу. Арак се налази између Палмире и упоришта Исламске државе у Сукни. Његово заузимање је императив за сиријску Врховну команду, због своје близине другом граду.
Поред важног положаја, град Арак је богат резервама петролеја који долази из оближњих гасних поља. Уколико Сиријске оружане снаге преузму контролу над Араком, по први пут у више од три године ће се наћи довољно близу Сукне да могу да изврше удар на тај град.

Велика победа Сиријске армије! Ослобођена Маскана, Исламска држава уништена у Алепу, погледајте ОВДЕ видео и мапу.  Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе Републиканске гарде за Деир Ез Зор
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА