Najnovije

SAA NAPADA SA HEZBOLAHOM I IRANCIMA: Pada istočni Homs, imperativ je grad Arak! (MAPA)

Sirijska Arapska Vojska (SAA), zajedno sa Hezbolahom i iransko-avganistanskom paravojnom organizacijom Livaa Al-Fatemijun, načinila je značajan napredak ka oblasti Deir Ez Zoru, u subotu, nakon što su pokrenuli snažan napad duž autoputa Palmira-Deir Ez Zor.

Borbe za Deir Ez Zor (foto: Jutjub printskrin)

Predvođeni 5. korpusom, Sirijska arapska vojska i njihovi saveznici uspeli su da oslobode nekoliko tačaka duž Palmira-Deir Ez Zor autoputa, čime su stigli na manje od šest kilometara od ključnog grada "Arak u istočnom Homsu. Arak se nalazi između Palmire i uporišta Islamske države u Sukni. NJegovo zauzimanje je imperativ za sirijsku Vrhovnu komandu, zbog svoje blizine drugom gradu.
Pored važnog položaja, grad Arak je bogat rezervama petroleja koji dolazi iz obližnjih gasnih polja. Ukoliko Sirijske oružane snage preuzmu kontrolu nad Arakom, po prvi put u više od tri godine će se naći dovoljno blizu Sukne da mogu da izvrše udar na taj grad.

Velika pobeda Sirijske armije! Oslobođena Maskana, Islamska država uništena u Alepu, pogledajte OVDE video i mapu.  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Borbe Republikanske garde za Deir Ez Zor
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA