Најновије

Сви детаљи Вучићеве инаугурације: Од 7.000 званица ови људи су већ потврдили свој долазак

На инаугурацију председника Србије Александра Вучића долазак је потврдило чак 7.000 званица из читавог света, али то није коначна бројка.

Александар Вучић (Фото: Спутњик принтскрин)

Палата Србије ће у петак 23. јуна бити мала да прими све званице, па ће гости уживати и на платоу испред овог здања. Служиће се пеглана пиротска кобасица, ајвар из Лесковца, кајмак са Златибора и многи други специјалитети искључиво из Србије, а за забаву ће бити задужени познати трубач Дејан Петровић, етно група Врело и плесни састав Уна сага Сербица.
Спој српске баштине и визије будућности, уз лични печат председника Србије , биће главна порука инаугурације:
- Овај пријем ће бити прилика да се званицама представи Србија на један потпуно другачији начин. У салону "Југославија" биће представљени српски брендови хране и пића, а момци и девојке ће бити обучени у традиционалне ношње из разних крајева наше земље, открива извор из Председништва.
Председнику Вучићу је посебно стало да представи прошлост и будућност Србије кроз медијалне и дигиталне платформе.
- Сваки сегмент програма је конципиран тако да носи неку поруку политике коју води Вучић. Шест салона Палате Србије тематски ће бити подељено по областима тако да заједно креирају јединствену представу о земљи изузетних могућности, са културом и системом вредности који идентитетски припадају европској породици, наводи саговорник.
Нарочито је интересантно што ће гости моћи да виде и најпознатије поставке наших музеја и експоната налазишта из винчанског периода.
- Никола Тесла ће бити представљен виртуелно, кроз дигиталну платформу. Свака област Србије ће бити појединачно представљена - источна Србија, западна Србија, Косово и Метохија, јужна Србија, Војводина, централна Србија и Београд - као засебна целина која се најбрже развија, закључује саговорник.

Балкан на окупу

Долазак су потврдили председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић, председник Црне Горе Филип Вујановић, његов словеначки колега Борут Пахор, први човек Македоније Ђорђе Иванов... Из БиХ долазе сва три члана Председништва: Младен Иванић, Драган Човић и Бакир Изетбеговић. Ру би требало да представља комесар за проширење Јоханес Хна. Стићи ће и највероватније и мађарски премијер Виктор Орбан.
Које су то прве ставке којима ће морати да се позабави Вучићев наследник погледајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Неће бити Велике Албаније, грађани да не брину
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА