Najnovije

Svi detalji Vučićeve inauguracije: Od 7.000 zvanica ovi ljudi su već potvrdili svoj dolazak

Na inauguraciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića dolazak je potvrdilo čak 7.000 zvanica iz čitavog sveta, ali to nije konačna brojka.

Aleksandar Vučić (Foto: Sputnjik printskrin)

Palata Srbije će u petak 23. juna biti mala da primi sve zvanice, pa će gosti uživati i na platou ispred ovog zdanja. Služiće se peglana pirotska kobasica, ajvar iz Leskovca, kajmak sa Zlatibora i mnogi drugi specijaliteti isključivo iz Srbije, a za zabavu će biti zaduženi poznati trubač Dejan Petrović, etno grupa Vrelo i plesni sastav Una saga Serbica.
Spoj srpske baštine i vizije budućnosti, uz lični pečat predsednika Srbije , biće glavna poruka inauguracije:
- Ovaj prijem će biti prilika da se zvanicama predstavi Srbija na jedan potpuno drugačiji način. U salonu "Jugoslavija" biće predstavljeni srpski brendovi hrane i pića, a momci i devojke će biti obučeni u tradicionalne nošnje iz raznih krajeva naše zemlje, otkriva izvor iz Predsedništva.
Predsedniku Vučiću je posebno stalo da predstavi prošlost i budućnost Srbije kroz medijalne i digitalne platforme.
- Svaki segment programa je koncipiran tako da nosi neku poruku politike koju vodi Vučić. Šest salona Palate Srbije tematski će biti podeljeno po oblastima tako da zajedno kreiraju jedinstvenu predstavu o zemlji izuzetnih mogućnosti, sa kulturom i sistemom vrednosti koji identitetski pripadaju evropskoj porodici, navodi sagovornik.
Naročito je interesantno što će gosti moći da vide i najpoznatije postavke naših muzeja i eksponata nalazišta iz vinčanskog perioda.
- Nikola Tesla će biti predstavljen virtuelno, kroz digitalnu platformu. Svaka oblast Srbije će biti pojedinačno predstavljena - istočna Srbija, zapadna Srbija, Kosovo i Metohija, južna Srbija, Vojvodina, centralna Srbija i Beograd - kao zasebna celina koja se najbrže razvija, zaključuje sagovornik.

Balkan na okupu

Dolazak su potvrdili predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Crne Gore Filip Vujanović, njegov slovenački kolega Borut Pahor, prvi čovek Makedonije Đorđe Ivanov... Iz BiH dolaze sva tri člana Predsedništva: Mladen Ivanić, Dragan Čović i Bakir Izetbegović. Ru bi trebalo da predstavlja komesar za proširenje Johanes Hna. Stići će i najverovatnije i mađarski premijer Viktor Orban.
Koje su to prve stavke kojima će morati da se pozabavi Vučićev naslednik pogledajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vučić: Neće biti Velike Albanije, građani da ne brinu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA