Најновије

ОВО ЈЕ СРАМОТА ЗА ЧОВЕЧАНСТВО: Цела држава на ивици глади, блокирана помоћ, бомбардују избеглице

Директор међународне хуманитарне организације "CERE", Волфган Јаман, каже да је стање у Јемену срамота за целокупно човечанство.

Илустрација (Фото: Правда/Јутјуб)

- Политичке партије, војне групе и међународна заједница требало би да прекину хроничну трогодишњу хуманитарну кризу и обезбеде наставак исплата плата које су прекунуте пре 9 месеци у Јемену - рекао је Волфган Јаман на конференцији одржаној у Сани. - Већина провинција у Јемену је на корак од глади, а најугроженије су жене и деца - упозорио је он.

Он је осудио последњу трагедију у којој су авиони саудијске коалиције убили 23 избеглице у провинцији Таиз. Директор организације "CERE" рекао је да 60 посто становника Јемена нема редовне оброке, да половина популације нема приступ пијаћој води, а две трећине нема редовне приходе. Јаман је реко да економска блокада Јемена отежава достављање оброка угроженим цивилима. Такође је подсетио да је у Јемену од избијања сукоба више од 3 милиона људи напустило домове. О сукобима у Јерусалиму и жртвама сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војна парада у Сани поводом подршке Палестини.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА