Najnovije

OVO JE SRAMOTA ZA ČOVEČANSTVO: Cela država na ivici gladi, blokirana pomoć, bombarduju izbeglice

Direktor međunarodne humanitarne organizacije "CERE", Volfgan Jaman, kaže da je stanje u Jemenu sramota za celokupno čovečanstvo.

Ilustracija (Foto: Pravda/Jutjub)

- Političke partije, vojne grupe i međunarodna zajednica trebalo bi da prekinu hroničnu trogodišnju humanitarnu krizu i obezbede nastavak isplata plata koje su prekunute pre 9 meseci u Jemenu - rekao je Volfgan Jaman na konferenciji održanoj u Sani. - Većina provincija u Jemenu je na korak od gladi, a najugroženije su žene i deca - upozorio je on.

On je osudio poslednju tragediju u kojoj su avioni saudijske koalicije ubili 23 izbeglice u provinciji Taiz. Direktor organizacije "CERE" rekao je da 60 posto stanovnika Jemena nema redovne obroke, da polovina populacije nema pristup pijaćoj vodi, a dve trećine nema redovne prihode. Jaman je reko da ekonomska blokada Jemena otežava dostavljanje obroka ugroženim civilima. Takođe je podsetio da je u Jemenu od izbijanja sukoba više od 3 miliona ljudi napustilo domove. O sukobima u Jerusalimu i žrtvama saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vojna parada u Sani povodom podrške Palestini.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA