Најновије

КУРДИ ДЕМАНТУЈУ: Немамо педерску јединицу на фронту код Раке, али...

Медија центар Сиријских демократских снага (СДС) званично је негирао постојање лезбејске, геј, бисексуалне, транссексуалне (ЛГБТ) формације на својим линијама фронта које су наводно тренутно укључене у битку за Раку, јавља Ал Масдар Њуз.

Проамеричке снаге код Раке (фото: јутјуб принткрин)

Ово званично саопштење СДС уследило је након што су се на друштвеним медијима прошириле гласине о постојању јединице у оквиру алијансе коју подржавају САД, која је сачињена од мушкараца хомосексуалне оријентације који се боре против ИД у Раки.
Извор гласина био је најава нове анти-ИД формације назване Педерска побуњеничка и ослободилачка армија (Queer Insurrection and Liberation Army), како су је назвали међународни добровољци који се боре заједно са курдским снагама. Портпарол Мустафа Бали био објавио је деманти СДС да је таква јединица била присутна у или око града Рака око којег се воде борбе. Бали је, међутим, нагласио да колективна идеологија СДС подржава "права хомосексуалаца". Док се Курди залажу за права ЛГБТ популације, Руси су се ушетали у Источну Гуту, опширније о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Трећи светски рат би могао да почне - 350.000 саудијских војника спремно да улете у Сирију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА