Najnovije

KURDI DEMANTUJU: Nemamo pedersku jedinicu na frontu kod Rake, ali...

Medija centar Sirijskih demokratskih snaga (SDS) zvanično je negirao postojanje lezbejske, gej, biseksualne, transseksualne (LGBT) formacije na svojim linijama fronta koje su navodno trenutno uključene u bitku za Raku, javlja Al Masdar NJuz.

Proameričke snage kod Rake (foto: jutjub printkrin)

Ovo zvanično saopštenje SDS usledilo je nakon što su se na društvenim medijima proširile glasine o postojanju jedinice u okviru alijanse koju podržavaju SAD, koja je sačinjena od muškaraca homoseksualne orijentacije koji se bore protiv ID u Raki.
Izvor glasina bio je najava nove anti-ID formacije nazvane Pederska pobunjenička i oslobodilačka armija (Queer Insurrection and Liberation Army), kako su je nazvali međunarodni dobrovoljci koji se bore zajedno sa kurdskim snagama. Portparol Mustafa Bali bio objavio je demanti SDS da je takva jedinica bila prisutna u ili oko grada Raka oko kojeg se vode borbe. Bali je, međutim, naglasio da kolektivna ideologija SDS podržava "prava homoseksualaca". Dok se Kurdi zalažu za prava LGBT populacije, Rusi su se ušetali u Istočnu Gutu, opširnije o tome čitajte OVDE.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Treći svetski rat bi mogao da počne - 350.000 saudijskih vojnika spremno da ulete u Siriju
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA