Најновије

КО ТИТО: Вулин о Вучићевим портретима у Министарству: "Вучић је врховни командант, јер свима командује" (ВИДЕО)

Медијска прашина која се подигла због тога што је, наводно, министар одбране Александар Вулин, наложио постављање фотографија председника Србије Александра Вучића у све службене просторије војске и Министарства не јењава.

Вулин (Фото: Јутјуб)

Њега су данас на конференцији за медије у Војном музеју, новинари питали о томе, а он је избегао одговор, рекавши да "постоје интерне процедуре које се спроводе, а када буду завршене, о њима ће се изјаснити у јавности". ма шта то значило.
Одговарајући на питање како је могуће да се поставе те фотографије када је у војсци забрањено партијско организовање, а Вучић је на челу Српске напредне странке, министар Вулин је истакао да Члан 111. Устава РС наводи да "председник Републике изражава државно јединство Републике Србије".
Добро информисани новинари су га питали зашто онда не поштује члан 112. Устава, већ Вучића назива "врховним командантом", иако тога нема у том члану, који говори о командовању војском, а он је одговорио да "у Војсци Србије има више команданата, али онај који командује свима је врховни". И додао...
- Немојте гледати кроз председника који вам се не допада или допада. То се треба посматрати "искључиво кроз јачање култа државе Србије - рекао је Вулин.
Прочитајте ОВДЕ зашто Вучић тврди да ћемо пре краја године имати веће плате од осталих земаља региона?
Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулинова најава да ће звати све на војну обуку изазвала је велику пажњу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА