Najnovije

KO TITO: Vulin o Vučićevim portretima u Ministarstvu: "Vučić je vrhovni komandant, jer svima komanduje" (VIDEO)

Medijska prašina koja se podigla zbog toga što je, navodno, ministar odbrane Aleksandar Vulin, naložio postavljanje fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića u sve službene prostorije vojske i Ministarstva ne jenjava.

Vulin (Foto: Jutjub)

NJega su danas na konferenciji za medije u Vojnom muzeju, novinari pitali o tome, a on je izbegao odgovor, rekavši da "postoje interne procedure koje se sprovode, a kada budu završene, o njima će se izjasniti u javnosti". ma šta to značilo.
Odgovarajući na pitanje kako je moguće da se postave te fotografije kada je u vojsci zabranjeno partijsko organizovanje, a Vučić je na čelu Srpske napredne stranke, ministar Vulin je istakao da Član 111. Ustava RS navodi da "predsednik Republike izražava državno jedinstvo Republike Srbije".
Dobro informisani novinari su ga pitali zašto onda ne poštuje član 112. Ustava, već Vučića naziva "vrhovnim komandantom", iako toga nema u tom članu, koji govori o komandovanju vojskom, a on je odgovorio da "u Vojsci Srbije ima više komandanata, ali onaj koji komanduje svima je vrhovni". I dodao...
- Nemojte gledati kroz predsednika koji vam se ne dopada ili dopada. To se treba posmatrati "isključivo kroz jačanje kulta države Srbije - rekao je Vulin.
Pročitajte OVDE zašto Vučić tvrdi da ćemo pre kraja godine imati veće plate od ostalih zemalja regiona?
Izvor: Tanjug/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Vulinova najava da će zvati sve na vojnu obuku izazvala je veliku pažnju.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA