Најновије

ЈОРДАН ПРКОСИ АМЕРИКАНЦИМА: Последњи ултиматум џихадистима да предају границу Асадовим снагама!

Сиријска и јорданска војска послале су последњи ултимтум џихадистима да се повуку са граничног прелаза Насиб на југу сиријске покрајине Дараје, јавили су сиријски медији, додајући да и Дамаск и Аман инсистирају на хитном отварању граничног прелаза.

Јорданска армија (Илустрација: Правда)

Јорданске власти су, штавише, поручиле џихадистичким командирима, који се и налазе на територији Јордана, да ће гранични прелаз бити отворен, сложили се они с тим или не, тврде сиријски преговарачи укључени у овај случај. Према наводима сиријске дневне штампе, велики контигент Сиријске арапске армије већ је стигао на најјужнију тачку под својом контролом у Дараји, и спремни су да сами отворе гранични прелаз, уколико џихадисти одбију ултиматум послат са обе стране границе.
Према обавештајним изворима угледог сиријског дневног листа Ал Ватан, Вашингтон је неколико дана раније, након готово постигнутог договора са сиријским преговарачима, наредио џихадистима да не препуштају Насиб Сиријској армији и да зато чак последњи састанак који су са њима водили јордански преговарачи није дао никакве резултате. Гранични прелаз требало би да буде препуштен САА према договору о деескалацији за који је гарант Русија. Џихадисти су, након разговора са Јорданцима, путем својих (америчких) медијских канала и друштвених мрежа послали следећу поруку: "Не умањујте нашу револуцију само ради отварања прелаза, циљ наше револуције је да збацимао убице. Русија је криминална држава, а не гарант":

Џихадисти су заузели гранични прелаз Насиб у априлу 2015: Сиријске снаге почистиле су терористе са аутопута Палмира-Деир Ез Зор. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Поређење војне моћи Јордана и Израела
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА