Најновије

НАЛЕТИ АВИЈАЦИЈЕ, "СУПЕР ВОЈНИЦИ", СТРИЖИ... Ево какав спектакл се спрема за прославу 20. октобра! (ВИДЕО)

Мигови, хеликоптери и нова војна опрема очекују грађане на свечаности "Слобода 2017" поводом Дана ослобођења Београда 20. октобра. Налети авијације, различите показне вежбе и симулације талачких криза, као и војници опремљени најсавременијом опремом и наоружањем биће најатрактивнији, рекао је портпарол Војске Србије, капетан фрегате Јован Кривокапић.

Богат програм на Батајници 20. октобра (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Војска Србије спремно дочекује прославу Дана ослобођења Београда када ће у оквиру „Слободе 2017“ приказати најсавременију опрему и обученост својих припадника, рекао је гостујући у Дневнику РТС портпарол војске, капетан фрегате Јован Кривокапић. Грађани ће тада на аеродрому Батајница моћи да виде и мигове који су стигли из Русије, али они неће учествовати у налету авијације, каже капетан Кривокапић. – Читав програм ‘Слободе 2017’ биће веома занимљив уз учешће 2.200 припадника војске, 130 различитих возила и 30 авиона и хеликоптера. Налети авијације, различите показне вежбе и симулације талачких криза као и тзв. "супер војници" опремљени најсавременијом опремом и наоружањем биће свакако најатрактивнији – рекао је капетан Кривокапић. Војници опремљени по концепту 1.500 налазе се у различитим јединицама ВС и представљају такозване специјалне снаге које се прве окупљају и реагују у ванредним ситуацијама. У завршном делу програма грађани ће моћи да виде и налет авијације. – Моћи ће да виде ваздухопловни дефиле 30 летелица од мигова 29 преко орлова, ласти до транспортних хеликоптера – каже пилот на мигу 29 и помоћник руководиоца приказа за летачки програм пуковник Александар Пипоски. Летелице које су недавно стигле из Русије такође ће бити приказане грађанима на аеродрому у Батајници, а када буду спремни за полетање чека их довољан број обучених пилота, навео је пуковник Пипоски. – Већ сада има довољан број пилота обучених за мигове 29, наши пилоти стално учествују на вежбама у региону и свету, а недавно су равноправно са руским колегама учествовали на вежби одржаној у Русији – рекао је пуковник Пипоски.

Потврђен је и наступ руске акро-групе Стрижи

– Њихов долазак очекујемо сваког дана. Они управо лете на миговима 29’ и имају веома атрактиван програм – каже помоћник руководиоца приказа за летачки програм. Погледајте невероватан снимак од 360 степени из кокпита акро групе Стрижи (можете померати камеру стрелицама у горњем левом углу): „Слободи 2017“ присуствоваће највише државно руководство, а очекује се и долазак руског министра одбране Сергеја Шојгуа и других међународних делегација, међу којима ће бити и делегација од 130 припадника ОДКБ-а који ће започети повезивање наше војске са том организацијом. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА