Најновије

РУСИЈА ОШТРО ПРОТИВ: Унија увела додатне санкције Северној Кореји

Европска унија увела је данас нове санкције Северној Кореји, у оквиру напора међународне заједнице да казни ту земљу због њених програма нуклеарног и балистичког наоружања, преноси АФП.

Заузимају се позиције поводом Корејског питања (Илустрација: Правда)

Министри спољних послова ЕУ потписали су на састанку у Луксембургу нови пакет мера, који укључује забрану инвестиција у Северној Кореји и извоз нафте ЕУ у Пјонгјанг, наводи агенција. Русија подржава одлуку Савета безбедности УН о увођењу додатних ограничења Северној Кореји, али санкције Европске уније представљају продужетак политике САД и не воде ка мирном решавању проблема, изјавио је заменик председника Комитета за међународне односе Савета федерације Русије Франц Клинцевич.
- Декрет руског председника Владимира Путина о увођењу ограничавајућих мера Северној Кореји представља приврженост Русије испуњавању својих међународних обавеза, међутим неопходно је држати се тих мера које су прописане од стране Савета безбедности, рекао је Клинцевич. Из тог разлога, како је рекао, Русија не може да буде сагласна са политиком ЕУ о увођењу једностраних санкција Северној Кореји које нису у складу са СБ УН, јер тај пут не води ка мирном решавању севернокорејског проблема. Извор: Танјуг, rs.sputnikneews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Висока делегација Северне Кореје боравила је недавно у Москви:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА