Најновије

ТОПИ СЕ КУРДИСТАН: Ирачке снаге незадрживо напредују на више фронтова! Курди бесни на Американце! (ВИДЕО/МАПА)

Ирачке оружане снаге наставиле су операције против курдских Пешмерги на неколико фронтова северог Ирака.

Курди - Ирачани (Фото: ЈуТјуб)

У Киркуку, ирачке противтерористичке јединице предводе јурише војске која за циљ има потискивање курдских снага према граници са покрајином Сулејманија.
На том путу први им се на мети налази град Шамшамал, чија је околина данас ослобођена од курдских јединица, а према извештајима локалних активиста Пешмерге су већ почеле повлачење из града. Осим тога, ирачке снаге извршиле су нападе на још три осе према источом границама. У працу Ербила пробијена је курдска одбрана код града Гвер, који је ослобођен након неколико сати борбе: У покрајини Нинива, из Правца Мосула ирачке снаге напредују дуж регионалних путева а током дана ослобођени су Ал Кош, Шексан и Зелкан. На крајњем северу Ирака, војне снаге напредују према граници са Турском. На том подручју је од покретања операције преузета контрола над 44 нафтне бушотине, као и целокупни региони Замар и Ајн Зала.

За то време у престоници Ирачког Курдистана Ербилу окупио се велики број грађана који масовним демонстрацијама испред америчке амбасаде покушавају да наговоре Пентагон да им пружи обећану помоћ против ирачких снага: Сиријска армија је у повлачењу пред ударом америчке авијације и артиљерије на јорданској граници. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА