Најновије

ОВА ПЕСМА ЈЕ КНЕЛЕТА ПОГАЂАЛА У СРЦЕ: Ломио је уз њу, а препознао се у њој из једног разлога (ФОТО/ ВИДЕО)

Александар Кнежевић Кнеле био је жестоки момак београдских улица деведесетих година. Млад, пргав, јак... Изазивао је страх и трепет кад год се појавио.

Кнеле (Фото: Приватна архива)

Кнеле је убијен 28. октобар 1992. године. Кратак, али буран и турбулентан живот Кнежевића и данас се препричава. На Фејсбук страници Легенде деведесетих често се објављују Кнелетове фотографије, као и кратки описи о момку који је важио за једног од најжешћи у оном периоду. 
На овој страници објављена је још једна Кнелетова фотографија са веома интересантним и до сад необјављеном причом која ће многе изненадити. 
Наиме, једна од Кнелетових омиљених песама била је "Коцкар" од Милете Китића.
Легенда каже да је Кнеле једне ноћи био у казину који је држао Зоран Ковачевић Коча. Сео је за рулет, пиштољ ставио на сто и уложио много новца, а момку који ради рекао да све стави на број 17...
Седамнестица није дошла, Кнеле се изнервирао, поломио стакло и ставио куглицу на број 17. И тако изнова и изнова... Јер, водио се изреком "Сам си ковач своје среће". Запосленом момку је на крају оставио пуне вреће, што је овај прво одбио, али онда му је Кнеле рекао: 
- Немој то да радиш, вређа ме, био си добар - и момак је узео новац. 

Прошло је 25. година од ликвидације младог криминалца. Ипак, ни дан данас његово убиство није решено. Полиција, надлежни, остали из његове бранше, нису открили ко је Кнелета лишио живота давне 1992. године, али његов лик и дело и даље су предмет прича и новинских текстова... Може се рећи да га је смрт учинила бесмртним. 
Ново хапшење у случају убиства Јелене Марјановић. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како је убијен Кнеле
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА