Најновије

НА ПРАГУ СЕНЗАЦИЈЕ: Источни Каламун преговара о предаји Сиријској арапској армији (МАПА)

Сиријска арапска армија договорили су састанак са представницима терористичких организација које држе велику територију у источном Каламуну како би договорили споразум о помирењу.

САА (Фото: Сана)

Према наводима сиријских медија, терористима ће бити понуђено да се прикључе САА, буду евакуисани у Идлиб на територију коју држи тзв. Слободна сиријска армија или да се врате цивилном животу. Уколико прихвате понуду, терористи ће предати и енклаву Думајр и цео источни Каламун. Преговори ће се одвијати у Дамаску.

Представник тзв. ССА за источни Каламун, Омар ал Шеик, потврдио је за терористичке медије да ће се састанак одржати сутра, 29. октобра, али је рекао да ће терористи преговарати само о  томе како да цивили безбедно буду евакуисани из опкољеног подручја. Терористи ће, наводно, покушати да договоре прекид ватре и слободно кретање цивила у и ван енклаве. Међутим, терористи источног Каламуна су споразум о зони деескалације постигли  још 5. септембра па је јасно да се неће поново састајати са САА само да би потврдили оно што се већ поштује. Kaко терористи ИД панично беже пред само једним борбеним возилом погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Tзв. Слободна сиријска армија је победила супарничку терористичку групу ИД у источном Каламуну.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА