Najnovije

NA PRAGU SENZACIJE: Istočni Kalamun pregovara o predaji Sirijskoj arapskoj armiji (MAPA)

Sirijska arapska armija dogovorili su sastanak sa predstavnicima terorističkih organizacija koje drže veliku teritoriju u istočnom Kalamunu kako bi dogovorili sporazum o pomirenju.

SAA (Foto: Sana)

Prema navodima sirijskih medija, teroristima će biti ponuđeno da se priključe SAA, budu evakuisani u Idlib na teritoriju koju drži tzv. Slobodna sirijska armija ili da se vrate civilnom životu. Ukoliko prihvate ponudu, teroristi će predati i enklavu Dumajr i ceo istočni Kalamun. Pregovori će se odvijati u Damasku.

Predstavnik tzv. SSA za istočni Kalamun, Omar al Šeik, potvrdio je za terorističke medije da će se sastanak održati sutra, 29. oktobra, ali je rekao da će teroristi pregovarati samo o  tome kako da civili bezbedno budu evakuisani iz opkoljenog područja. Teroristi će, navodno, pokušati da dogovore prekid vatre i slobodno kretanje civila u i van enklave. Međutim, teroristi istočnog Kalamuna su sporazum o zoni deeskalacije postigli  još 5. septembra pa je jasno da se neće ponovo sastajati sa SAA samo da bi potvrdili ono što se već poštuje. Kako teroristi ID panično beže pred samo jednim borbenim vozilom pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tzv. Slobodna sirijska armija je pobedila suparničku terorističku grupu ID u istočnom Kalamunu.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA