Најновије

Додик: Срби не смеју пропустити да обезбеде свој статус

Поводом тужбе Лејле Акшамија, Сабине Берберовић и Бакира Изетбеговића против председника Републике Српске Милорада Додика због изјаве која се тиче бившег председника такозване Републике БиХ, Алије Изетбеговића за време Другог светског рата и рата у БиХ, председник Додик одговара да су то рекли многи пре њега.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

Председник Додик наглашава да је ово питање било у америчком листу "Њујорк тајмс" и да тад није нико тужио. "Дакле ја сам са тим извором о томе нешто и говорио. У сваком случају то говори о чињеници да се то заиста треба изучити и видјети шта је од свега тога истина. Он има право да тужи. У недостатку силних ствари које су гурали на мене из Тужилштва БиХ, само им је још сада то преостало", закључиио је Додик.

"Срби не смеу пропустити ниједан тренутак да обезбеде свој статус"

Додик је оценио  да Срби као народ никада нису престали да буду мета многих, те да морају да буду свесни да не смеју пропустити ниједан тренутак који ће их приближити томе да обезбеде свој статус онако како желе. "Данас постоји свест и у Србији и у Српској да смо били експеримент и да су се други играли са нашим судбинама, историјом, отимали територије и проглашавали их државом. Ништа нас нису питали, али су нас оптуживали за разне ствари, бомбардовали нас, бацали осиромашени уранијум...", истакао је Додик. На питање новинара да прокоментарише процјене историчара да ће наредна година бити кључна и за Српску и Србију, а да ће Срби бити "главна мета", Додик је новинарима у Зворнику рекао да те тврдње вероватно имају упориште у томе што виде да је "Европа заморена, нема снагу коју је имала пре неког времена, да ЕУ има властитих проблема које не може да реши и питање је колико ће у будућности уопште бити кредибилна да успоставља правила која важе за овај простор". "Да ли данас постоји ЕУ када у њој није Енглеска или када се распада једна од њених чланица? То говорим да би ми овде, с обзиром на то да смо склони да пропуштамо историјске тренутке, били свесни да не смемо пропустити ниједан тренутак који ће нас приближити томе да обезбедимо наш статус онако како ми желимо", истакао је председник Српске. Подсетивши да САД и њен председник Доналд Трамп поручују да се неће мешати у унутрашње ствари других земаља, Додик је рекао да све то није довољно да се буде авантуриста. "Ми морамо да водимо рачуна да се очува мир и стабилност и да наш интерес остваримо политичким средствима", нагласио је Додик. Да видите да ли званични Београд предузима ишта за утамничене Србе у Подгорици, погледајте ОВДЕ. Извор: РТРС/СРНА Бонус видео: Најпопуларније изјаве Милорада Додика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА