Најновије

РУСКА ОДМАЗДА: Москва спремила жесток одговор Американцима!

Руски посланици поднели су данас захтев за измене закона које ће омогућити влади да региструје међународне медијске куће као стране агенте, што представља потез одмазде на потез САД према руској телевизији РТ.

Владимир Путин (Фото: Правда)

Амандмани о којима би могло да се гласа у среду, уследили су након што је "РТ Америка" регистрована у америчком Министарству правде као "страни агент" услед притиска који је извршила америчка влада.
Заменик председавајућег у доњем дому руске Думе Пјотр Толстој, рекао је да би предложени амандмани овластили Министарство правде да региструје стране медијске куће као стране агенте. Услед регистрације, медији би били подложни захтевима који се већ примењују на невладине организације и оне које су основали странци, под законом из 2012. о страним агентима.
Тај закон захтева да се све групе које добијају средства из иностранства и које се ангажују у нејасно дефинисаним политичким активностима, региструју као страни агенти. Критичари су, како се наводи, рекли да је дефиниција политичке активности толико широка да би се могла користити против скоро сваке невладине организације.
Руски парламент је у петак упозорио да поједини амерички и други страни медији такође могу бити проглашени "страним агентима" као одговор на потез према РТ. Британска агенција пренела је и изјаву неименованог руског посланика да би реципрочним мерама могли да буду погођени Радио Слободна Европа, коју спонзорише америчка влада, CNN и немачки Дојче веле.
Како је Ројтерс известио раније, главна и одговорна уредница руске тв станице РТ Маргарита Симоњан изјавила је да је "РТ Америка" регистрована у америчком Министарству правде као "страни агент". Оптужбе америчких обавештајних служби да се Русија мешала у прошлогодишње председничке изборе у САД у корист тада кандидата републиканаца Доналда Трампа, направиле су додатан притисак на РТ Америка, навела је британска агенција.
Прошлог месеца Твитер је објавио да више неће допуштати оглашавање РТ и других медијских организација које подржава Кремљ, позивајући се на обавештајне податке да је та тв станица "учествовала у напорима да се утиче на изборе".
Прочитајте ОВДЕ у ком то послу важнијем од оружја Русија меље Америку?
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Топ 10 разлога зашто је Русија најмоћнија држава на свету.

Бонус видео

Зашто Русија уништава терористе боље од Запада?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА