Најновије

ЕСКАЛАЦИЈА У ЗОНИ ДЕЕСКАЛАЦИЈЕ: Терористи не одустају од офанзиве, Руси бомбардују целу енклаву, Асад поставио новог команданта (ВИДEO)

Споразум о деескалацији на територији Источне Гуте, источно од Дамаска, у потпуности је пропао након покретања офанзиве терориста на базу механизоване бригаде САА јужно од Харасте.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Терористи су након почетних успеха и погибије сиријског генерала одбачени од базе а више о томе сазнајте ОВДЕ. Сиријска и руска авијација одговорили су ваздушним ударима на положаје терориста Хаџат Тахрир ал Шама и бригаде Ал Рахман на територији целе Источне Гуте а снимке разарања можете видети ОВДЕ. Терористи су у међувремену објавили низ снимака који показују да су заузели део базе али САА тврди да су то снимци од 14. новембра и да су све позиције повраћене. Teрористи ипак наводе да су неке од освојених зграда и даље у њиховим рукама. Територија САА обележена је црвеном бојом, а плавом територија коју терористи тврде да су заузели од 14. новембра.

Снимци борби и даље пристижу. Две терористичке организације саопштиле су да не одустају од офанзиве што значи и крај договора о примирју и зони деескалације. На место новом команданта 105. бригаде Републиканске гарде САА која је у усточном Дамаску постављен је генерал Moхамед Најоуф. Он је вишегодишњи официр у Републиканској Гарди који је на фронту од почетка рата.

За којим руским војним авионом су Арапи полудели погледајте ОВДЕ. Конвој Хезболаха који иде ка Ал Букамалу погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци руских удара на Харасту пре две године када су у њој били терористи ИД.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА