Najnovije

ESKALACIJA U ZONI DEESKALACIJE: Teroristi ne odustaju od ofanzive, Rusi bombarduju celu enklavu, Asad postavio novog komandanta (VIDEO)

Sporazum o deeskalaciji na teritoriji Istočne Gute, istočno od Damaska, u potpunosti je propao nakon pokretanja ofanzive terorista na bazu mehanizovane brigade SAA južno od Haraste.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Teroristi su nakon početnih uspeha i pogibije sirijskog generala odbačeni od baze a više o tome saznajte OVDE. Sirijska i ruska avijacija odgovorili su vazdušnim udarima na položaje terorista Hadžat Tahrir al Šama i brigade Al Rahman na teritoriji cele Istočne Gute a snimke razaranja možete videti OVDE. Teroristi su u međuvremenu objavili niz snimaka koji pokazuju da su zauzeli deo baze ali SAA tvrdi da su to snimci od 14. novembra i da su sve pozicije povraćene. Teroristi ipak navode da su neke od osvojenih zgrada i dalje u njihovim rukama. Teritorija SAA obeležena je crvenom bojom, a plavom teritorija koju teroristi tvrde da su zauzeli od 14. novembra.

Snimci borbi i dalje pristižu. Dve terorističke organizacije saopštile su da ne odustaju od ofanzive što znači i kraj dogovora o primirju i zoni deeskalacije. Na mesto novom komandanta 105. brigade Republikanske garde SAA koja je u ustočnom Damasku postavljen je general Mohamed Najouf. On je višegodišnji oficir u Republikanskoj Gardi koji je na frontu od početka rata.

Za kojim ruskim vojnim avionom su Arapi poludeli pogledajte OVDE. Konvoj Hezbolaha koji ide ka Al Bukamalu pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Snimci ruskih udara na Harastu pre dve godine kada su u njoj bili teroristi ID.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA