Најновије

ЏИХАДИСТИ УПАЛИ У БАЗУ: Док Руси засипају Источну Гуту, САА не успева да задржи налет џихадиста из Харасте! (ВИДЕО)

Џихадисти Ахрар ал Шама (АШ) пробили су одбрану Сиријске арапске армије (САА) у близини града Харасте и ушли у војну базу око које се већ данима воде жестоке борбе.

Док Руси засипају из ваздуха, џихадисти упали у базу (Илустрација: Правда)

Након пробоја одбрамбених линија Сиријске армије, џихадисти су заузели одељак 446 унутар базе, одакле сада врше нове нападе на положаје САА, пренели су "опозициони" медији. Према наводима АШ-а, који су објавили снимак и фотографије из базе, у овој акцији уништен је већи број окклопних возила САА. Ипак, на фотографијама је приказано само неколико, очигледно давно расходованих БТР-ова.
Ahrar Al-Sham Peneterates Syrian Army Defense, Captures Large Section of Armored Vehicle Base (Photos, Video, Map)


Ahrar Al-Sham Peneterates Syrian Army Defense, Captures Large Section of Armored Vehicle Base (Photos, Video, Map)

Провладини извори, са друге стране, тврде да је упад у базу скупо коштао џихадисте, који су изгубили велики број бораца, као и командира групе која је предводила напад. У базу је допремљено и велико појачање САА, али се напад на џихадисте који су се инфилтрирали у базу очекује тек након елиминације њихових положаја око базе, тврде војни извори сиријсих медија. У међувремену, руска и сиријска авијација наставили су засипање џихадистичких положаја и инсталација широм Источне Гуте. Према наводима локалних активиста, на мети су данас, осим Харасте, били и Дума, Хамурија, Замалка, Арбајн, Сакба, Џобар и Ајн Тарма. Погледајте неке од снимака из данашњих ваздушних операција руске и сиријске авијације: Снимак појачања које је САА послала у војну базу у Харасти, као и борби око базе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА