Najnovije

DŽIHADISTI UPALI U BAZU: Dok Rusi zasipaju Istočnu Gutu, SAA ne uspeva da zadrži nalet džihadista iz Haraste! (VIDEO)

DŽihadisti Ahrar al Šama (AŠ) probili su odbranu Sirijske arapske armije (SAA) u blizini grada Haraste i ušli u vojnu bazu oko koje se već danima vode žestoke borbe.

Dok Rusi zasipaju iz vazduha, džihadisti upali u bazu (Ilustracija: Pravda)

Nakon proboja odbrambenih linija Sirijske armije, džihadisti su zauzeli odeljak 446 unutar baze, odakle sada vrše nove napade na položaje SAA, preneli su "opozicioni" mediji. Prema navodima AŠ-a, koji su objavili snimak i fotografije iz baze, u ovoj akciji uništen je veći broj okklopnih vozila SAA. Ipak, na fotografijama je prikazano samo nekoliko, očigledno davno rashodovanih BTR-ova.
Ahrar Al-Sham Peneterates Syrian Army Defense, Captures Large Section of Armored Vehicle Base (Photos, Video, Map)


Ahrar Al-Sham Peneterates Syrian Army Defense, Captures Large Section of Armored Vehicle Base (Photos, Video, Map)

Provladini izvori, sa druge strane, tvrde da je upad u bazu skupo koštao džihadiste, koji su izgubili veliki broj boraca, kao i komandira grupe koja je predvodila napad. U bazu je dopremljeno i veliko pojačanje SAA, ali se napad na džihadiste koji su se infiltrirali u bazu očekuje tek nakon eliminacije njihovih položaja oko baze, tvrde vojni izvori sirijsih medija. U međuvremenu, ruska i sirijska avijacija nastavili su zasipanje džihadističkih položaja i instalacija širom Istočne Gute. Prema navodima lokalnih aktivista, na meti su danas, osim Haraste, bili i Duma, Hamurija, Zamalka, Arbajn, Sakba, DŽobar i Ajn Tarma. Pogledajte neke od snimaka iz današnjih vazdušnih operacija ruske i sirijske avijacije: Snimak pojačanja koje je SAA poslala u vojnu bazu u Harasti, kao i borbi oko baze pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA