Најновије

Изетбеговић уверен да се "тиха већина" босанских Срба не поистовећује с Младићем?!

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић је поводом пресуде генералу Ратку Младићу изразио наду да ће она донети отрежњење и додао да је уверен да се, како је рекао, тиха већина босанских Срба не поистовећује са Ратком Младићем и да не оправдава његова дела.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

У свом обраћању Изетбеговић је поновио још једном све  тачке оптужнице по којима је Младић осуђен на доживотну казну затвора истакавш да то чини намерно како би се, како је рекао, са тим суочили.
- Судија је рекао да ће Младић у целом свету остати упамћен као злочинац. Изражавам дубоко саучешће жртвама удруженог злочиначког подухвата у којима је Младић био извршилац - рекао је Изетбеговић и додао:
- Такав терет се неће моћи у будућности носити. Прошлост је иза нас и на њу се треба позивати  само ако ће утицати  на бољу будућност. Младић је злочинац и кукавица, јер само кукавице убијају и нападају заточене жене, децу и цивиле.
Изетбеговић је,  изразио наду и да ће пресуда донети отрежњење, те истакао да је "прихватање истине једини пут и начин да будућност у овој земљи буде боља од прошлости".
Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Александар Вучић на пресуду Младићу?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Изетбеговић: Историја је на нашој страни.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА