Најновије

СТИГЛИ У ПОМОЋ АСАДУ: Ирачка АЛ Абас бригада после три године поново у Сирији, одмах напали Џобар (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија започела је јуче нову офанзиву на насеље Џобар у источном делу Дамаска. САА је за сада заузела неколико зграда али није дошло до већег напредовања.

Борци Ал Абаса (Фото: Јутјуб)

Терористи групе Фалак ал Рахман саопштили су да су одбили напад САА, а медији јављају да је авијација бомбардовала Џобар и Источну Гуту. Фалак ал Рахман тврди да је у бобама на страни САА учествовала и ирачка милиција Ал Абас која се од 2012. до 2014. године борила на страни Дамаска. Aл Абас је састављена од ирачких избеглица које су биле у Сирији. Бригада Ал Абас је 2014. године отишла у Ирак где се у том тренутку погоршала ситуације, а Исламска држава била у налету. Пре одласка у Ирак бораца Ал Абаса је било око 10.000.

Ако се њихов повратак испостави као тачан значио би две ствари, рат у Ираку је на свом крају а САА ће добити значајну подршку за операције на истоку Дамаска где је било главно место распореда биргаде Ал Абас и пре одласка у Ирак. Ирачани из Ал Абаса на фронту у Сирији 2013. године: Шта немачки есперт о забрињавајућим америчким плановима прочитајте ОВДЕ. Како су сиријци код америчке базе Ал Танф заболи нож у леђа Американцима погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снајпериста Ал Абас бригде.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА