Најновије

АМЕРИКАНЦИ И КУРДИ У БЕЖАНИЈИ: Исламска држава надире на истоку Деир Ез Зора! (ФОТО)

Јуришна група терориста Исламске државе погренула је широке операције у близини нафтних поља Омар на источној обали Еуфрата у покрајини Деир Ез Зор.

Терористи у офанзиви на Омар поља (Фото: Амак)

Након потпуног избацивања Исламске државе из пустињских пространстава на истоку Ирака, терористичка група која се налази на западу Сирије добила је значајна појачања, која су им омогућила да спроведу офанзивне операције против једине противничке стране са којом се граниче - курдско-америчком коалицијом. Према првим извештајима који су пристигли са те територије, настрадало је најмање 14 бораца курдског СДФ-а и заузете су три контролне тачке од проамеричке организације јужно од највећег налазишта "црног злата" у Сирији - нафтних поља Омар. Иако су известили о нападу и повлачењу, СДФ и "коалиција" нису открили које са које три тачке су повукли своје војнике који су се нашли на удару терориста. Исламска држава је, са друге стране, објавила фото-репортажу из операције на јужном ободу Омар поља:














Са западне стране Еуфрата сиријске снаге наставиле су чишћење пустињских предела који су још увек "инфицирани" терористима, а током претходних дана обезбеђено је додатних 2.000 квадратних километара територије:
Military Situation In Eastern Syria On December 10, 2017 (Map Update)

Чувене Гијатове снаге Сиријске арапске армије на прагу су највеће победе на Голанској висорави у досадашњем току Сиријског рата. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Американци ушли на нафтна поља Омар у октобру ове године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА