Најновије

ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ: ПСГ потписао споразум о сарадњи са четири покрета

Покрет слободних грађана потписао је данас споразуме о стратешкој сарадњи са Покретом за Преокрет, Покретом тима Против Диктатуре, удружењем Шумадијска регија и Новим Покретом.

После потписивања споразума (Фото: Сајт ПСГ)

Како се наводи у саопштењу ПСГ-а, председник овог покрета, Саша Јанковић, истакао је да покрети, грађанске иницијативе, еснафске организације и синдикати представљају ткиво сваког демократског друштва и да само њихово заједничко деловање може довести до остварења циља- нормалног живота грађана Србије.
“За нас победа на изборима није циљ сам по себи, већ само средство за остваривање циља, а то је промена начина вршења власти и повратак спокоја у животе  грађан” , изјавио је Јанковић, а пренео ПСГ.
Јанковић је оценио и да разлике међу овим организацијама нису препрека, већ предност која омогућава обухватање интереса што већег броја грађана.
Представница Покрета тима Против Диктатуре, Тијана Хегић, истакла је, како преноси ПСГ, да грађански активизам не искључује и политичко деловање, нарочито кад је реч о младим људима који, упркос свим проблемима, желе да остану у Србији и додала да и да ће се као грађански активисти трудити да представљају најбољу везу између грађана и политичара.
Председник Покрета за Преокрет Јанко Веселиновић оценио је да сви политички субјекти имају два избора – бити на страни диктаторског режима или се томе супротставити.
“Ова друга опција је уткана у темељ нашег Покрета, а диктаторском режиму се једино можемо супротставити заједничким деловањем” , навео је Веселиновић.
Председник Новог покрета, Решад Хоџић рекао је да му је част што је део овог тима и изразио уверење да ће овај, али и будући споразуми свакако довести до најбољег исхода.
Саша Миленић, председник удружења „Шумадијска регија“ подсетио је присутне да сарадња са Покретом слободних грађана постоји већ дуже од шест месеци, али да потписивање овог споразума није пука формалност, већ круна досадашње заједничке борбе за развој Србије.
Прочитајте ОВДЕ зашто је и Небојша човић под истрагом Тужилаштва за органзовани криминал?
Извор: Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јанковић је са Драганом Шутановцем недавно гостовао у "Новом дану".
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА