Најновије

РУСИ ЕВАКУШУ АМБАСАДУ: Саудијци спремају офанзиву на непријатељску престоницу, хаос се ширим земљом (ВИДЕО/МАПА)

Русија је дана евакуисала своје дипломате из Јемена, а послови амбасаде ће се примвремено обављати у Ријаду. Одлука Москве донета је због све теже ситуације у Сани након убиства председника Абдулаха Салеха, појачаног бомбардовања града од стране Саудијаца и највљене офантиве те коалиције на престоницу Јемена.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Док се саудијски ваздушни удари на Сану не смирују, жестоке борбе се воде на свим фронтовима. У граду осим снабдевања струјом и водом, постоји проблем и са интернет везама. Наиме Хути су заузели компанију главног интернет провајдера за Сану и може се десити да интернет везе буду у потпуности искључене.

У Сани се у притвору налази неколико стотина чланова Салехове партије као и припадника оружаних формација које су му биле лојалне. У региону Хиран у бомбардовању је убијен локални командант Хута и неколико његових сарадника.  Саудијска коалиција и даље главни напад на територију Хута врши на југозападу Јемена ка луци Худеида, али су жестоке борбе вођене и у пустињи Миди на северозападу земље. Након сукоба Хута са Салеховим снагама, територија коју су они заједно контролисали тоне у хаос, док Хути све теже држе линије фронта без дојучерашњих савезника. Лидери Хута изашли су на улице Сане како би примирили становништво. На улицама се одржавају скупови и параде подршке Хутима. Још је непознато каквом снагом располаже син убијеног председника Абдулаха Салеха и каква ће његова улога бити након убиства оца. Повратак победничких руских снага из Сирије погледајте ОВДЕ. О изненадном нападу ИД на западу Еуфрата читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА