Најновије

БЕЈТ ЏИН ПРЕПОЛОВЉЕН: Потпуни распад терористичких снага на Голану! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапаска армија и добровољачке Снаге националне одбране заузеле су брда Ал Ахмар, Ал Мактул и Казан у џихадистичком џепу око града Бејт Џина, на североисточном ободу Голанске висоравни.

Нова победа САА (Илустрација: Правда)

Напад на поменута брда уследио је након опсаде и опсежног артиљеријско-ракетног дејства сиријских снага на град Магер ал Мир, на који су терористи очекивали јуриш САА. Уместо тога, сиријске снаге су пробиле коридор на источном ободу града, чиме је окончана операција пресецања запоседнуте територије.  Успешним завршетком операције коју су предводиле Гијатове снаге, терористи сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) који се налазе у граду Бејт Џину, потпуно су одсечени од западног подручја у ком се налазе места Бејт Тима, Бејт Сабер и Кафер Хавар, у којима ће бити покренути преговори о помирењу са локалним становништвом и милитантима који су служли ХТШ-у, преносе сиријски медији.
Syrian Army Captures Strategic Hills, Isolates Hay’at Tahrir al-Sham In Western Ghouta (Map, Video)

Терористи су са своје стране издали саопштење у ком позивају своју "народну мобилизацију" у одсеченом делу џепа да радије погину, него што би се предали сиријским снагама. Овакво саопштење терориста говори у прилог спекулацијама да ХТШ, након ескалације насиља у Израелу, више не може да рачуна на подршку израелске армије и да је крај окупације овог подручја које се годинама опире сиријским снагама, врло близу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Прилог руског Фана из борби на брдима око Магер ал Мира:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА