Најновије

КО ЈЕ ОВДЕ НЕВИДЉИВ: Амерички пилот признао зашто им Руси утерују страх у кости у Сирији!

Амерички војни пилоти, чак и они који управљају ловцима пете генерације Ф-22 Раптор, почели су да се жале да нису у стању да благовремено откривају и прате руске ловце Су-30 и Су-35 у Сирији.

Руска авијација доминира (Фото: obramba.ru)

Један од командира ескадриле у авио-бази Ал-Дафра у Уједињеним Емиратима рекао је за амерички авијатичарски недељник "Авиешн вик", који му из разумљивих разлога није открио идентитет, да је за америчке пилоте увек изненађење када се поред њихових авиона у ваздушном простору Сирије појаве руски ловци.
Неименовани пилот је објаснио да се таква „изненађења“ догађају зато што Ф-22 не располаже комплетима сензора за откривање и идентификацију туђих авиона у ноћним условима. - Покушавамо да са руским пилотима успоставимо везу преко специјалних канала, али они не одговарају, пожалио се амерички официр. Пилоти Ф-22 Раптора имају још један проблем: немају могућност да преко тактичког система Линк 16 држе везу са командним центром, па морају да га о ономе што виде обавештавају преко токо-вокија. Такође, жале се и због тога што немају показиваче циља инсталиране на визирима својих кацига. Можда је ипак најиндикативније што признају да оно са чиме се суочавају у ваздушном простору Сирије изискује брже доношење одлука него што је тренутни стандард у америчкој војној авијацији. Пентагон и начелника Комитета штабова посебно брине - а то и нема ни брзо ни лако решење - што је рат у Ираку и Сирији показао да скупа стелт-оплата, која би најбољим америчким авионима требало да обезбеди радарску "невидљивост", на блискоисточном сунцу губи својства, а да јој не прија ни тамошњи песак. Све је ово, нема сумње, само део истине о проблемима са којима се Американци суочавају. А што их изненађују и препадају Руси са својим Су-30 и Су-35 - то није нимало случајно. Погледајте шта ти авиони све могу у ваздуху: НАТО генерали подигли су узбуну у Алијанси, јер сматрају да једним потезом руске подморнице испод Атлантика, Москва може да направи несагледиву штету за Америку и Европу. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: fakti.org, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако руски авиони утерују страх у кости америчким бродовима на Црном мору
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА