Најновије

ЈЕДИНИ СПАС ЈЕ ПУНА ВОЈНА И ЕКОНОМСКА ИНТЕГРАЦИЈА СА РУСИЈОМ: Народ тражи отварање нових руских хуманитарних центара у Србији!

Српска радикална странка упозорила је Владу Србије да је крајњи циљ НATO - окупација Србије и, стога, захтева пуну интеграцију с Руском Федерацијом, од економске па све до војне.

Хуманитарни центар у Нишу (Фото: ЈуТјуб)

СРС је саопштила да инсистира да се по хитном поступку потпише споразум и донесе закон којим ће припадници Српско-руског хуманитарног центра у Нишу добити идентичне привилегије које су по ИПАП споразуму већ добили војници НATO. Како кажу, Руска Федерација, на челу с Владимиром Путином, показала је како се одговорна мајка понаша и опходи према свом детету. Како доказ тога, радикали наводе да најновијим споразумима Русија обезбеђује Србији енергетску стабилност и сигурност, могућност да Србија заради кроз транзитне таксе пласирањем својих вишкова земљама у окружењу, војну силу - набавком система С-300, хеликоптера Ми-17, али и формирањем центра за ремонт хеликоптера за овај део Европе. Такође, наводи се у саопштењу, Русија обезбеђује Србије и "позиције  у решавању питања Косова и Метохије". - Захтевамо од Владе Републике Србије да чврст и искрен став Руске Федерације према Косову и Метохији искористе тако што ће инсистирати на спровођењу Резолуције 1244, што је уједно и став председника Путина, да се одрекну пута ка ЕУ и окрену Евроазијској унији где нам је загарантована сарадња на равноправним основама, као и да се одрекну погубне политике војне неутралности и затраже чланство у ОДКБ, реакао је, раније данас посланик СРС Миљан Дамјановић. Представник Српске радикалне странке Ђурађ Јакшић изјавио је данас у Новом Саду да СРС неколико недеља уназад прикупља потписе за отварање Руско-спског хуманитарног центра у Војводини, по угледу на онај у Нишу. Према његовим речима, радикали су, за кратко време већ прикупили 30.000 потписа, а да ће кроз неколико дана званичан захтев бити предат Скупштини Војводине и позвао посланике да подрђже овај предлог.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА