Најновије

МУЧКИ УДАРАЦ ПРОАМЕРИЧКИХ СНАГА: Курди напали па ударили у Асадов зид на Еуфрату! (МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) одбила је изненадни напад проамеричких милитаната који се боре под заставом курдског СДФ-а у покрајини Деир Ез Зор.

У Деир Ез Зору... (Илустрација: Правда)

Проамерички милитанти извели су рано јутрос жесток напад на положаје САА у области града Кушама на источној обали Еуфрата, пренели су већерас сиријски државни медији.
Борбе су трајале неколико сати, а САА је успела да одбије напад у ком је убијено и заробљено најмање 12 проамеричких милитаната. Циљ овог напада, за сада, није јасан, али је приметно да су неколико дана раније, курдским и "опозиционим" медијима у Сирији кружиле разне дезинформације везано управо за град Кушам, у којима се углавном тврдило да су сиријске снаге спремне да препусте своје главно упориште на источној обали Еуфрата "коалиционим" снагама. Курдски и "опозициони" медији у опису данашњег "инцидента" тврде да су снаге САА извршиле напад на њихове положаје и то, наводно, истовремено са нападом Исламске државе у оближњем подручју. По свему судећи, Кушам је једна од "тачака кључања", које ће Пентагон покушати да пробуди на линијама раздвајања сада, када се главнина САА налази на фронтовима према Идлибу и на Голанској висоравни.

На Голанској висоравни операције САА улазе у завршну фазу. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Терориста снимљен како прима директну испоруку врелог челика из сиријског тенка:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА