Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ ШПИЈУНСКЕ СНИМКЕ: Овако Кинези шверцују нафту у Северну Кореју! (ФОТО)

Амерички шпијунски сателити, наводно, приметили су кинеске бродове који продају нафту Северној Кореји, пренео је јужнокорејски лист Чосун Илбо.

Ким Џонг Ун на броду (Фото: ЈуТјуб)

Како се наводи, од октобра месеца, примећено је 30 оваквих испорука. На снимцима које су америчке службе поделиле са јужнокорејским медијима, наводно, приказани су кинески и севернокорејски бродови који врше илегалну трговину у Западном мору, ближе кинеској обали. Снимци на којима се виде имена бродова и веза између њих су, како тврде, забележени 21. новембра:

- Морамо да се сконцентришемо на чињеницу да је незаконита рговина започета након септембарске резолуције Савета безбедности УН, која је драстично отежала севернокорејски увоз нафтних прерађевина, рекао је јужнокорејски званичник за Чосун Илбо као коментар на ове снимке.
Јужнокорејски лист наглашава да је, имајући у виду обим забележене трговине, мало вероватно да кинеске власти нису упознате са овим и другим шверцерским каналима који воде из Кине у Северну Кореју и оптужује кинеске власти да директно крше резолуцију 2375 СБ УН.
Јужнокорејски медији осим Кине, често оптужују и руске бродове који испловљавају из лука на руском Далеком истоку за кршење санкција Северној Кореји. Зашто Русија помаже Кини да економски престигне Америку, објаснио је Сергеј Лаврову изјави коју можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Редак снимак севернокорејског танкера нафте који је шверцовао нафту из Либије:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА