Најновије

Прва трибина Лагуниног књижевног клуба у 2018 биће посвећена познатој индиjској књижевници и борцу за људска права!

Прва трибина Лагуниног књижевног клуба у 2018. години, а тридесет пета у низу, биће посвећена књижевном стваралаштву Арундати Рој.

"Бог малих ствари" (Фото-Лагуна)

О њеном првом роману „Бог малих ствари“ у петак, 5. јануара у књижари Делфи у СКЦ-у од 18 сати говориће преводитељка Маја Трифуновић, уредница у Лагуни Јасмина Радојичић и књижевне критичарке Александра Ђуричић и Јелена Лалатовић. Сузана Арундати Рој је индијска књижевница и борац за људска права. Рођена је 1961. године у Шилонгу, у мешовитом браку између мајке сиријске хришћанке и оца бенгалског хиндуисте. Студирала је архитектуру у Њу Делхију, а глумила је и у неколико филмова.
Почела је да пише 1992, а роман „Бог малих ствари“ објављен је четири године касније. Веома брзо је постао светски бестселер и награђен је Букеровом наградом 1997. године. Након тога је написала само неколико филмских и телевизијских сценарија јер је одлучила да се у потпуности посвети друштвеном активизму. На трибини ће бити речи и о њеном новом роману „Министарство неизмерне среће“ који је Лагуна представила у Ноћи књиге. „Бог малих ствари“ је прича о одрастању двоје близанаца чији су животи уништени законима о љубави који прописују не само „кога смеш да волиш“ него како и колико, смештена је у индијској држави Керали, одакле су потекли родитељи Арундати Рој.
Књижевни стил Арундати Рој пореде са прозом Фокнера и Дикенса. Овај модерни класик је потресна породична сага, прича о забрањеној љубави и продорна политичка драма.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА