Најновије

РАТ ОКО ПРЕМИЈЕРСКОГ МЕСТА: СПС жели Дачића, Љајић их оладио!

СПС већ види Дачића као будућег премијера, Љајић им с друге стране поручује да се не залећу!

Душан Бајатовић (Фото: ЈуТјуб)

Душан Бајатовић, високи функционер Социјалистичке партије Србије и челник „Србијагаса“ отворено је рекао да ће лидер СПС-а Ивица Дачић вероватно бити кандидат за премијера ако се председник Владе Александар Вучић кандидује за шефа државе! - Дачић ће вероватно бити један од кандидата, уколико Вучић буде кандидат за председника. Када постане актуелно, то питање ћемо свакако решити безболно. Дакле, у случају да Вучић буде кандидат, ми смо ту, договарамо се и разговарамо. Нисам адвокат ни СНС-а ни Вучића, али сам за политичку и сваку другу стабилност -рекао је Бајатовић.
Његов колега из СПС-а Бранко Ружић уверен је да би се Дачић одлично снашао на премијерској позицији.
- Господин Бајатовић је говорио хипотетички да та могућност постоји. Сврстао је Дачића у ред потенцијалних кандидата за место премијера уколико се Вучић кандидује. Моје мишљење је опште познато, Дачић је искусан и виспрен политичар који би сваку државну функцију обављао квалитетно у интересу грађана - каже Ружић, преноси Ало.
Са друге стране, лидер СДПС-а која такође припада владајућој коалицији и министар трговине Расим Љајић, индиректно поручује да не треба социјалисти да буди ти који предлажу ко ће бити премијер, већ ће то урадити СНС, када за то дође време. - Највећа странка у коалицији предлаже премијера. Ако СНС предлози Дачића, ми немамо ништа против - рекао је Љајић.

Социјалисти себи подижу цену

Политички аналитичар Бранко Радун каже да је логично зашто социјалисти имају амбицију да будући премијер буде из њихових редова: “Социјалисти желе да подигну своју лествицу тражећи место премијера, али истовремено желе да пошаљу поруку свом чланству, и колационим партнерима и бирачима да СПС јесте битан политички фактор. То чине из разлога јер немају свог кандидата на предстојећим председничким изборима, па желе бар да номинују неког свог за премијера - наводи Радун и додаје: - А та варијанта да Дачић буде премијер уколико Вучић постане председник државе није нерелана, али тек треба видети ко ће се кандидовати на председничким изборима. Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА