Најновије

ИЗБОРИ У ФРАНЦУСКОЈ: Ле Пенова и Макрон незванично воде у првом кругу, излазност 69,42 одсто

Париз -- До 17 сати у првом кругу гласања на председничким изборима у Француској, на биралишта је изашло 69,42 одсто гласача, саопштило је француско Министарство унутрашњих послова.

Избори у Француској (Фото: Синхуа)

Наведено је да је ова излазност мало мања од оне остварене на претходним изборима 2012. када је у истом периоду гласало 70,59 одсто бирача. На председничким изборима одржаним 2007. излазност је до 17 сати била 73,87 одсто, а 2002. је износила 58,45 одсто.
Французи су јутрос започели гласање на председничким изборима, на којима треба да се определе између 11 кандидата. Биралишта су отворена у 8.00 сати, а биће затворена у 20.00 сати, када се очекују и први прелиминарни резултати. 
Избори се одржавају у време ванредног стања у Француској и у сенци недавног напада на полицију у Паризу. 
После напада у центру Париза у четвртак, у којем је убијен један, а рањена двојица полицајца, а и услед претње исламског екстремизма после напада у протекле две године, када је настрадало више од 230 људи, гласање се одржава под изузетно јаким мерама безбедности са више од 50.000 полицајаца и војника. 
Према подацима излазних анкета Емануел Макрон и Марин ле Пен воде у првом кругу председничких избора у европском делу Француске. Међутим, крајње крајње левичарски кандидат Жан-Лик Меланшон води у француским прекоморским територијама.
Прочитајте ОВДЕ и од ког се француског председничког кандидата ЕУ више прибојава него Ле Пенове? Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА