Најновије

ПРЕОКРЕТ: Оштећена Звезда, а не Војводина? (ВИДЕО)

Утакмица између Звезде и Војводине на Маракани изазвала је велику полемију у српској фудбалској јавности због контроверзних одлука арбитра Срђана Обрадовића, који је својим одлукама да додели Војводини дискутабилан црвени картон, као и дискутабилан пенал за Звезду утицао на крајњи резултат утакмице.

Трујић даје фор руком (фото: Јутјуб принтскрин)

Тим поводом у прегледу кола Суперлиге Србије на Арени је одлуке главног арбитра меча са Маракане коментарисао Игор Радојичић, секретар судијске комисије ФСС.
Одмах је уследила анализа најзанимљивијих детаља са Маракане и две најспорније одлуке које је донео Срђан Обрадовић, али најпре је пажња усмерена на 13. минут када је Трујић избио сам пред голмана Звезде, али су га играчи Звезде крајњим напором спречили да постигне гол.   Трујићева игра руком У овој ситуацији било је спорно да ли је играч Војводине приликом пријема лопте играо руком, јер судија није ништа свирао. - Јесте рука испод рамена, међутим да није испружена рука, лопта не би отишла напред. Играч користи руку да завара судију и упути лопту напред да би први дошао до ње. Требало је да буде прекршај за Звезду и жути картон за играча који је то урадио. То је урадио свесно, постоји намера - рекао је Радојичић. Како судија није прекинуо игру због руке, Звезда је овде морала сама да решава опасну ситуацију, а играч Војводине је остао без жутог картона. У овој ситуацији Звезда је оштећена, иако не драстично. Црвени картон
Што се тиче спорних одлука у корист Звезде, Радојичић је истакао да су обе одлуке главног арбитра оправдане након анализе снимака, али и података које је добио у службеном записнику после меча, нарочито када је црвени картон Антића у питању. – По званичном протоколу, који ми имамо, у објашњењу стоји да је разлог искључења Антића коришћење увреде и погрдних речи према судији. Исти критеријум би судија морао да има и према противничким играчима.
Војводина се жали да се то свуда дешава? – уследила је реакција водитеља емисије, након чега је анализирана цела ситуација још једном.
– Овде није било прекршаја над Антићем и он после пролази поред Фримпонга. И уколико су ови наводи које имамо из протокола тачни, то се кажњава директним црвеним картоном, а не жутим. Била је дилема да ли је овде закачио Фримпонга, а за то и не треба да добије ни жути картон, јер није било неког контакта, али судија након тога почиње да трчи ка Антићу, јер је очигледно после тога дошло до тих речи које је Антић упутио – објаснио је Радојичић.
Пенал
Радојичић је и за другу стиуацију рекао да је постојао контакт у казненом простору и да је било основа за пенал. Минималан контакт, али је одлука Срђана Обрадовића таква, и треба је поштовати, истиче секретар судијске комисије ФСС. Ипак, критиковао је понашање нападача у Србији, који као да једва чекају било какав контакт да театрално падну, што није случај у европском фудбалу.
– Ова ситуаија улази у константу нашег фудбала, а то је да нападачи покушавају да искористе најмањи контакт у шеснаестерцу или у зони шута. То није уобичајено у европским лигама, док и одбрамбени играчи улазе у неопрезно у дуел у казненом простору. Постоје елементи за пенал. Има контакта, минималног. Судија је свирао казнени ударац и треба поштовати његову одлуку.
Играчи траже контакт, затим постоје ти театрални падови. Овде постоји минималан контакт, судија је донео одлуку, његова је одлука и треба је поштовати – истакао је Радојичић.
Погледајте и како је објаснио обе ситуације и одлуке арбитра Обрадовића: А Терзић је грмео да је Звезда оштећена и против Партизана и НАпретка, о томе више ОВДЕ. Извор: Телеграф, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА