Најновије

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ: Македонци траже повлачење саветника из наше амбасаде!

Македонија тражи повлачење саветника из српске амбасаде у Скопљу и припадника БИА Горана Живаљевића.

Криза у Македонији (Фото: РИА Новости)

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да припадник БИА Горан Живаљевић уласком у Собрање када су упали демонстрани није прекршио дипломатске протоколе.
Како наводи, Живаљевић је само обављао свој посао. 
- Није учествовао у кривичном делу, само је извештавао о ситуацији у Македонији, јер Србија мора да зна како се та ситуација може одразити на националне и државни интересе - рекао је Дачић и додао да у Собрању у ноћи када су у њега упали демонстранти није било грађана Србије. 
Министарство спољних послова Македоније позвало је на разговор амбасадорку Србије Душанку Дивјак Томић, јавила је раније Телевизија Телма. Она је позвана да објасни присуство саветника у амбасади и припадника БИА Горана Живаљевића у парламенту Македоније када су упали и демонстранти. 
Мандатар за састав Владе Македоније Зоран Заев изјавио је да с премијером Србије Александром Вучићем синоћ није разговарао о присуству Живаљевића у Собрању. 
-Нисмо разговарали о томе. Разговарали смо о сарадњи. Верујем да ће заједнички службе Македоније и Србије решити то питање - рекао је Заев после вечере балканских премијера у Бриселу. 
Вучић је оправдао присуство дипломате и официра БИА у Собрању, рекавши да је "његов посао да извештава из те земље". Погледајте ОВДЕ шта је Дачић поручио Јанковићу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је изгледао упад у Собрање:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА