Најновије

Зоран Заев остаје на челу СДСМ-а

На 22. Конкресу Социјалдемократског савеза Македоније (СДСМ) одржаном у суботу у Скопљу Зоран Заев је као једини кандидат поново изабран за лидера странке са мандатом од четири године.

Заев (Фото: Јутјуб)

Радмила Шећеринска пак, поново је добила поверење 700 делегата конгреса и остаје на функцији заменика председника странке која заједно са албанским партијама - ДУИ, Беса и Алијансом за Албанце, предводи парламентарну већину у Собрању Македоније.
Заев је после поновног избора за челника СДСМ-а указао да предстоји дуг пут остварења реформских задатака, захтевајући од чланства и симпатизера истрајно настављање „темељитог деловања“ на европском курсу.
- Треба да створимо друштво једнаких вредности и шанси. То је пут до ЕУ и НАТО. Македонија има чиме да се поноси, грађани су пенкалом срушили режим и на корак су до нове Владе. Направили смо много, направићемо још више. Спреман сам за тај пут, изјавио је Заев.
У обраћању на Конгресу он је указао да се неће дозволити „понављање зла које је руководство ВМРО-ДПМНЕ нанело грађанима и држави“, додајући да је циљ „обезбеђење евро-атлантских перспектива“.
Најавио је старт реформи са новом владом европских вредности, коју ће, како је ракао, Македонија добити – идуће седмице.
На Конгресу СДСМ-а присуствовали су и бивши лидер и премијер и шеф државе Бранко Црвенковски, као и представници албанских странака из коалиције - Теута Арифи, Невзат Бејта и Изет Меџити из ДУИ, челник Бесе, Билал Касами, као и представници ванпарламентарних странака Љубе Бошкоски, Стојанче Ангелов... и гости из сестринских партија из региона и ЕУ.

Имовина  ВМРО-ДПМНЕ на леду?

Специјално јавно тужилаштво (СЈО) Македоније које пртедводи Катица Јанева поново је од Кривичног суда у Скопљу затражило замрзавање дела имовине ВМРО-ДПМНЕ, лидера и бившег премијера Николе Груевског.
Поновни захтев је уследио откако је Тужилаштво пре неколико дана отворило истрагу, у предмету „Талир“ о илегалном финансирању странке и злоупотребама тешким готово пет милиона евра. Осумњичено је 14 особа, међу којима је и лидер странке Груевски.
Тај предмет је део обимног истражног процеса које СЈО после формирања крајем 2015. води испитивањем и расветљавањем незаконитог масовног четворогодишњег прислушкивања више до 20 хиљада грађана Македоније у мега афери обелодаљњеној такозваним „бомбама“ СДСМ-а и криминалних радњи високих државних функционера из ВМРО-ДПМНЕ проистеклих из скандала. Македонци траже повлачење саветника из наше амбасаде! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање Зорана Заева у емисији "Да се не лажемо"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА