Најновије

РАМПА ЗА ИЗРАЕЛ И АЛ КАИДУ: Руске трупе умарширале на југозапад Сирије! (МАПА)

Више од четири стотине руских војника распоређено је данас у југозападним сиријским покрајинама Дараја и Кунејтра, у близини Голанске висоравни, сиријске територије која се налази под окупацијом Израела.

Руси у Сирији (Фото: mil.ru)

Задатак руских војника биће надгледање примирја између Сиријске арапске армије и "побуњеничких" организација, које су нарочито бројне на простору ове две покрајине.
Осим руских војника, према постигнутом спорауму, примирје ће надгледати и припадници америчке и јорданске војске, али за сада није познато више информација о њиховом ангажману.
Постигнуто примирје даће прилику и џихадистичким "побуњеницима" и Сиријској Арапској армији нову прилику да заврше своје операције против терориста Исламске државе и Ал Каиде који су запосели крајњи југоисток Сирије и подручје уз саму границу са Голанском висоравни. Осим међусобних сукоба, борбу против терориста отежава и Израел, који има "нулту толеранцију" према гранатама које слете на територију Голанске висоравни, али су, по правилу, одмазду за падове граната на ненасељено подручје сурово вршили над припадницима Сиријске армије. Долазак мирочувара у ово подручје могло би да одврати и Израел од наставка овакве праксе.

Руски војници недавно су, без медијске најаве, умарширали у Источну Гуту, чиме су борбена дејства у некадашњем симболу "побун" окончана. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напад израелских авиона на сиријске положаје у Кунејтри, чији је део окупирана Голанска висораван
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА