Najnovije

RAMPA ZA IZRAEL I AL KAIDU: Ruske trupe umarširale na jugozapad Sirije! (MAPA)

Više od četiri stotine ruskih vojnika raspoređeno je danas u jugozapadnim sirijskim pokrajinama Daraja i Kunejtra, u blizini Golanske visoravni, sirijske teritorije koja se nalazi pod okupacijom Izraela.

Rusi u Siriji (Foto: mil.ru)

Zadatak ruskih vojnika biće nadgledanje primirja između Sirijske arapske armije i "pobunjeničkih" organizacija, koje su naročito brojne na prostoru ove dve pokrajine.
Osim ruskih vojnika, prema postignutom sporaumu, primirje će nadgledati i pripadnici američke i jordanske vojske, ali za sada nije poznato više informacija o njihovom angažmanu.
Postignuto primirje daće priliku i džihadističkim "pobunjenicima" i Sirijskoj Arapskoj armiji novu priliku da završe svoje operacije protiv terorista Islamske države i Al Kaide koji su zaposeli krajnji jugoistok Sirije i područje uz samu granicu sa Golanskom visoravni. Osim međusobnih sukoba, borbu protiv terorista otežava i Izrael, koji ima "nultu toleranciju" prema granatama koje slete na teritoriju Golanske visoravni, ali su, po pravilu, odmazdu za padove granata na nenaseljeno područje surovo vršili nad pripadnicima Sirijske armije. Dolazak miročuvara u ovo područje moglo bi da odvrati i Izrael od nastavka ovakve prakse.

Ruski vojnici nedavno su, bez medijske najave, umarširali u Istočnu Gutu, čime su borbena dejstva u nekadašnjem simbolu "pobun" okončana. Više o tome pročitajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Napad izraelskih aviona na sirijske položaje u Kunejtri, čiji je deo okupirana Golanska visoravan
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA