Најновије

КАКВА КРАЂА! Шпановићка оштећена због Американаца, да их не би "угрозила"!?

Атлетски савез Србије објавио је да је жалба на последњи скок Иване Шпановић на Светском првенству у Лондону одбијена, како не би угрозила златну и бронзану медаљу Америчкој федерацији, преноси РТС.

Ивана Шпановић (Фото: Јутјуб)

Шпановић је у последњој серији имала скок за злато, али се десио пех да јој се делимично одлепио број на леђима и оставио траг у песку, па јој је остао четврти резултат, на само центиметар од бронзе.
Због папирног броја јако лошег квалитета, који је оставио траг у песку, наша шампионка остала је без златне медаље. Атлетски савез се на ову одлуку жалио али је по мишљењу комисије, жалба одбијена јер, како наводе, то би довело до жалбе Америчке федерације која би остала без медаље у овој дисциплини, па је самим тим "лакше" да се одбије наша жалба", наводи се на сајту Атлетског савеза Србије.
Тренер Иване Шпановић Горан Обрадовић, изјавио је да чак ни мериоцима није било јасно где је био траг.
"Одмах по изласку резултата на семафору видели смо да нешто није у реду и моментално смо уложили жалбу према правилима главном судији на дисциплини и потом се упутили у собу где се ради видео мерење. На том снимку се не види да је такмичарски број оставио траг, већ само да постоји дисторизија песка", рекао је он.
Према његовим речима, "чак ни мериоцима није било јасно која је почетна тачка одакле треба измерити, јер је та дисторзија толико минимална. Међутим, морали су да одреде тачку за коју смо сматрали да је основа за резултат и тако смо добили 6,91 метар".
Како је нагласио, потом је уследила жалба врховним судијама, али није имала ефекта.
"Они су после дугог већања и прегледа видео снимка подржали одлуку главног судије са дисциплине, иако чак ни они нису могли да потврде основу за полазну тачку мерења. Одлука је донешена на основу претпоставке", навео је тренер наше атлетичарке.
"Ми не можемо да прихватимо да је одлука донесена без јасног трага и видљивог доказа. Ни на једном снимку се не види траг такмичарског броја у песку. Једноставно не постоји отисак. Нажалост, одлука врховних судија је коначна и на њу више немамо права жалбе. Оно што је констатовано јесте да би то био победнички скок", изјавио је Обрадовић.

Мајкл Џонсон за BBC: Папирни бројеви и зихернадле немају смисла

Расправа о зихернадлама и папирним бројевима на Светском првенству у атлетици и у студију BBC "То нема смисла", рекао један од легендарних тркача, Американац Мајкл Џонсон.
Због чега атлетичари на Светском првенству у аталетици каче бројеве зихернадлама, једно је од питања о којем се расправљало и на британском ББЦ. 
"Уз сву технологију која се ту налази, најбоље и најбрже спортисте имате те бројеве прикачене са стране и позади, који се вијоре на ветру... То једноставно нема смисла", рекао је Мајкл Џонсон, један од највећих атлетичара у историји овог спорта.
"Пише им име напред и позади. То је због спонзора.... новца", рекао је Џонсон, објашњавајући због чега атлетичари морају да носе бројеве. Ивана се захвалила свима на подршци.
Погледајте ОВДЕ како су нашој најбољој атлетичарки украли златну медаљу!
Извор: Фонет/Данас Онлине

Бонус видео

Ивана Шпановић приватно.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА