Најновије

КАД МОЖЕ МЕРКЕЛ, МОГУ И ЈА: Колинда би да преслишава Путина због војне сарадње са Србијом!

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је да ће током предстојећег сусрета са руским председником Владимиром Путином разговарати “о руско-српској војној сарадњи”.

Путин - Колинда (Илустрација: Правда)

- “Морамо разговарати о простору југоисточне Европе, разговараћемо о руско-српској војној сарадњи - рекла је Китаровић у емисији "“Точка"” згребачке Н1 ТВ.
Иначе, о предстојећој посети Москви и сусрету са председником Владимиром Путином, хрватска председница каже да то није дошло преко ноћи и да Хрватска на то има право.
Често је, каже, била оптуживана и погрешно интерпретирана када је реч о њеним ставовима према Руској Федерацији.
- “Хрватска има право да развија односе са Русијом. Уколико се не доводе у питање чести сусрети канцеларке Меркел с Путином, не видим зашто би се доводили у питање сусрети с хрватском председницом” - запитала је.
Говорећи о мађарској блокади хрватског чланства у ОЕЦД, Китаровићева је рекла да је то очекивала од Словенаца, али не и од Мађара и додала да ће то питање "мало дуље расправити" са Виктором Орбаном, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Упитана за нове притиске и заоштравање односа са БиХ због Пељешког моста, хрватска предедница је рекла да је "ушло у моду да Хрватска има највише проблема са суседима, али чини ми се да све суседне државе уместо да оснажују односе покушавају то да спрече".
Истакавши да не жели да говори о обавештајним подацима којима располаже, али да оно што се види је да се кроз ЕУ развила мрежа ИСИЛ-а и због тога што се занемарила интеграција у друштво у неким се градовима развијају паралелни системи и паралелна власт.
О пресуди босанскохерцеговачким Хрватима, која би требало да буде изречена ове јесени, Китаровић каже да не жели да прејудицира.
Ипак, сматра да ако Хаг потврди постојање удруженог ратног подухвата у том поступку, у том случају ће хашки трибунал, према њеним речима, изгубити сваки кредибилитет. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Има ли стида? Ево како је Колинда одреаговала на "испад" незадовољне становнице Жрновице
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА