Najnovije

KAD MOŽE MERKEL, MOGU I JA: Kolinda bi da preslišava Putina zbog vojne saradnje sa Srbijom!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da će tokom predstojećeg susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom razgovarati “o rusko-srpskoj vojnoj saradnji”.

Putin - Kolinda (Ilustracija: Pravda)

- “Moramo razgovarati o prostoru jugoistočne Evrope, razgovaraćemo o rusko-srpskoj vojnoj saradnji - rekla je Kitarović u emisiji "“Točka"” zgrebačke N1 TV.
Inače, o predstojećoj poseti Moskvi i susretu sa predsednikom Vladimirom Putinom, hrvatska predsednica kaže da to nije došlo preko noći i da Hrvatska na to ima pravo.
Često je, kaže, bila optuživana i pogrešno interpretirana kada je reč o njenim stavovima prema Ruskoj Federaciji.
- “Hrvatska ima pravo da razvija odnose sa Rusijom. Ukoliko se ne dovode u pitanje česti susreti kancelarke Merkel s Putinom, ne vidim zašto bi se dovodili u pitanje susreti s hrvatskom predsednicom” - zapitala je.
Govoreći o mađarskoj blokadi hrvatskog članstva u OECD, Kitarovićeva je rekla da je to očekivala od Slovenaca, ali ne i od Mađara i dodala da će to pitanje "malo dulje raspraviti" sa Viktorom Orbanom, o čemu više možete da pročitate OVDE.
Upitana za nove pritiske i zaoštravanje odnosa sa BiH zbog Pelješkog mosta, hrvatska predednica je rekla da je "ušlo u modu da Hrvatska ima najviše problema sa susedima, ali čini mi se da sve susedne države umesto da osnažuju odnose pokušavaju to da spreče".
Istakavši da ne želi da govori o obaveštajnim podacima kojima raspolaže, ali da ono što se vidi je da se kroz EU razvila mreža ISIL-a i zbog toga što se zanemarila integracija u društvo u nekim se gradovima razvijaju paralelni sistemi i paralelna vlast.
O presudi bosanskohercegovačkim Hrvatima, koja bi trebalo da bude izrečena ove jeseni, Kitarović kaže da ne želi da prejudicira.
Ipak, smatra da ako Hag potvrdi postojanje udruženog ratnog poduhvata u tom postupku, u tom slučaju će haški tribunal, prema njenim rečima, izgubiti svaki kredibilitet. Izvor: Tanjug, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ima li stida? Evo kako je Kolinda odreagovala na "ispad" nezadovoljne stanovnice Žrnovice
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA