Најновије

ДАНАС ПРОТИВ БРАЋЕ: Ко је јачи под обручем - Срби или Руси?

Само 24 часа након победе на премијери, Србију очекује још један велики изазов на Евробаскету – Русија. Меч је на програму од 16 часова.

Александар Ђорђевић (Фото: Јутјуб)

Биће ово дерби Групе Д и вероватно кључни меч у борби за прво место и лакшег ривала у осмини финала.
Екипе у дуел улазе после великих победа, Србија је надиграла Летонију 92:82, док су Руси приредили мало изненађење савладавши домаћина Турску 76:73.
Два тима су се недавно састала у тест мечу током припрема за овај турнир, а "Орлови" су славили 85:75 у Хамбургу.
Руси су надиграни захваљујући неколицини поентерских серија уз добру одбрану у налетима. Истакао се капитен Милан Мачван са 17 поена из осам шутева, док га је пратио Владимир Лучић са 15. Дакле, решење су крила, док ће бекови и центри бити концентрисани на заустављање тандема Швед-Мозгов. 
"Неће бити много другачија утакмица, мислим да је и Русија изузетно физички спремна екипа. Имају висину и снагу испод коша са Мозговом, изузетно "четворку" Воронцевича, једног од тројице најталентованијих бекова који играју на ЕП Шведа који има сјајне нападачке финте, решења, лакоћу постизања поена. Морамо бити изузетно спремни. Мислим да можемо боље, морамо", каже Александар Ђорђевић. 
Док су "Орлови" имали око 22 сата за одмор, опоравак и освежење, Руси у меч улазе после напорног дуела са Турцима и свега 16 сати паузе, што значи да би умор могао да буде битан фактор. 
"Не може то да се деси, у прве две утакмице на ЕП све екипе су екстремно спремне. Посебно тако искусне као што је Русија. Тај аспект не би требало да гледамо", одбацује такву могућност селектор Србије. 
У последњих девет сусрета, серији која је почела на Светском првенству 1998, Србија је славила осам пута. Једини пораз доживела је на Европском првенству 2011. у Литванији са 77:67. 
То је био и последњи такмичарски дуел две селекције. Последња четири су биле пријатељске утакмице. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте најзанимљивије тренутке са утакмице Србија-Летонија:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА