Најновије

ВЕЛИКА ОФАНЗИВА У АЛЕПУ: Сиријска војска има паклени план који се неће свидети побуњеницима

Са свим очима упртим ка Деир ез Зору и Раки, јединице сиријске арапске војске у западном Алепу су тихо подизале своје снаге како би покренуле велику офанзиву како би очистиле џихадисте близу округа Нови Алепо, Ал-Захра, и Ал-Лаирамоун.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Јединице из Републиканске гарде Сирије, Лива Ал-Кудс (палестинске паравојне јединице), Сиријског Хезболаха и Националне одбрамбене снаге (НДФ) ојачале су линије фронта у западном Алепу. 
Примарни циљ ове офанзиве биће да у потпуности протера џихадистичке побуњенике из Алепа и да дођу до аутопута Алепо-Идлиб (магистрални пут М-5)  из предграђа Рашиден.
Истовремено са овом офанзивом, очекује се да јединице сиријске арапске армије и Хезболаха истовремено нападну јужни Алепо како би очистили подручје око Кан Тумана и Тал Ал-Еиса.
Сиријска војска кратко је контролисала Кан Туман и Тал Ал-Еис 2016. године. Међутим, велика контра-офанзива групе Хаџат Тахрир ал Шам и Алхаракат  Ал-Шам резултирала је губитком ових градова.
Још увек није јасно да ли Висока команда Сиријске војске има планове да креће ка Идлибу. Два руска војника убијена у борбама код Деир ез Зора. Више о томе читајте ОВДЕ. Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Алепо пре ратних разарања и сад...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА